Januar 2016

Nytårshilsen fra Lillegruppen

I dette skoleår startede 16 nye børn, hvilket er en af de største årgange, der er startet på Friskolen nogensinde. I år var de fleste, i modsætning til sidste år, små søskende, der var vant til at have deres gang i huset. De fleste var derfor hurtigt trygge - og dejligt frække! Samtidig har det været en stor udfordring for “de gamle” børn at videregive Lillegruppekulturen, til de nye, hvilket de har klaret rigtig godt og er vokset meget ved.

Lejren gik i år til Nr. Vorupør, som er et af de gode lejrsteder, som vi vender tilbage til. Primært på grund af en fantastisk beliggenhed, hvor vi fordyber os i Vestkystens særlige geologi, plante- og dyreliv.

Det var en dejlig tur, hvor nye venskaber opstod på kryds og tværs og den nye Lillegruppe blev rystet godt sammen. Hvert år glæder vi os over at opleve, hvor meget børnene vokser ved at være af sted på egen hånd, og den omsorg de viser hinanden, når nogen har behov for det.

I efteråret var vi så heldige at blive inviteret til en forestilling med Aarhus Jazz Orchestra og Carl Quist Møller af Rasmus, Hjaltes far. Det var en uforglemmelig oplevelse for store som små - tusind tak! Dette udmøntede sig til et emne om Carl og  Flemming Quist Møller, der har skrevet mange skønne historier, som fx Snuden, Jungledyret Hugo og Bennys Badekar.

Julemåneden bød, som altid, på masser af julehygge. Hver dag tændte vi kalenderlys, åbnede vores hjemmelavede julekalender og trak gaver. Til julekoncerten startede vi i år med at hele skolen sang fællessangen “Giv os lyset tilbage”, fordi vi havde sunget den til morgensamlingerne, og børnene var blevet meget glade for den. Det er dejligt at opleve, hvordan den daglige sang på morgensamlingerne styrker sangglæden hos børnene.

Efter ferien er vi startet på Fugleemne, hvor vi skal fordybe os i danske fugle med overskrifterne: “Fugles kendetegn og egenskaber”, “Fugles Fjender” og “Trækfugle og standfugle”.

I uge 9 starter vi op på fortælleemne med Bibelske fortællinger. Her skal 2. årgang forberede sig på at fortælle for resten af Lillegruppen. Resten af gruppen øver sig på at give fortællerne konstruktiv respons og i at være et godt publikum.

Sæt kryds i kalenderen til årets andet familiegruppemøde d.1/3, som aktivitetsudvalget står for.

Fra uge 9 har vi svømning på skemaet onsdag i 8 uger. Vi tager bussen ned til Hinnerupbadet lidt i 12 og vender tilbage til skolen ved 14-tiden. Vi sender nærmere info ud, når vi nærmer os.

Vi vil gerne sige tak for dejligt samvær med jeres skønne børn. Den første halvdel af skoleåret har indtil videre budt på en perlerække af gyldne stunder og skøre indfald, som vi glæder os til flere af i 2016.

Vi vil også gerne takke jer forældre for jeres store opbakning og engagement i børnenes skoleliv - og i skolens liv generelt. Tak fordi I er opmærksomme, kritiske, tænker med og klar til tage fat og være med til at lave skole. “Skolen er os fra store til bittesmå - vi er dens stemme og tå. Med masser af liv og hjerterum - det’ rart at være her”

Vi ønsker jer alle et godt 2016!

Søren, Lea og Rikke