Januar 2016

Kære forældre

Storgruppen er - et dejligt sted at være! Det kan vi vist godt skrive under på, vi lærere, som har vores daglige gang i gruppen. Det er også et udfordrende sted at være, et sjovt, larmende, musestille, begejstret, surmulende, dovent og arbejdsomt sted.

Det er højt at flyve, dybt at falde. Det er teenagere. Med livet udspændt foran sig. Nogle gange træder man for hårdt og braser igennem gulvet, og andre gange tør man slet ikke at træde. Her iblandet lidt citater fra “Kære linedanser,” en dejlig sang, som vi tit synger til morgensamling - en sang, som grundlæggende handler om livet, om at turde favne det - og om at turde at hoppe ved siden af.

I skrivende stund er det lidt af en udfordring at skulle forfatte  et nytårsbrev for Storgruppen, da vi (Anne Dorte og Malthe) ikke har fulgt Storgruppen igennem hele skoleåret, men vi vil gøre det så godt, vi kan!

Skoleåret startede med den klassiske tur til Ribe, både klassisk i sine Danmarkshistoriske mål og klassisk hvad angår vejret, som åbenbart skal være lidt af en udfordring, når man ligger i telt i Ribe. Det både regnede, blæste og tordnede! Men - humøret var højt og gruppen ‘

blev rystet godt sammen. Og - skolens nye telte holdt til turen, så nu er de blevet testet!

Efter lejr var der et forløb med krop og motion. Derefter var vi omkring Facebook og de sociale medier, inden kalenderen sagde efterårsferie.

Efter ferien deltog Storgruppen, som så mange gange før, i Avisen i Undervisningen, under overskriften : Spor. Modsat alle de andre gange, fik vi faktisk denne gang produceret en avis, der vandt! Ikke landsdækkende (endnu), men regionalt - vi lavede Østjyllands bedste avis og går dermed videre til den landsdækkende konkurrence. HURRA for det!

Op til julekoncert og juleværksteder var der et religionstema, hvor børnene skulle fremlægge for hinanden og derefter en velfortjent juleferie.

Lige for tiden er der ændret en smule på skemaet, eftersom Mette er sygemeldt, så et planlagt køkkentema er foreløbig udskudt. I stedet arbejder vi med krop og sprog, et spændende tema, der kommer omkring både kropssprog, drama og oplæsning. Det er dejligt i denne mørke og kolde tid at have aktiviteter, der ikke kun indebærer at sidde ned. Desuden er de unge mennesker i gang med at forberede et Dansk-bånd til næste uge. 7. klasse skal undervise 2. klasse og 6. klasse underviser 1. klasse. Temaet bliver Fantasi-historier.

Lige om hjørnet venter praktikugen, og Malthe udnævner hver dag sine nye yndlingselever, det er alle dem, der har afsendt praktikseddel til ham:-) Det er nu, der skal rykkes, og I er sikkert i fuld

gang med at finde et praktiksted, hvis det ikke allerede er sket.

Efter vinterferien skal vi omkring middelalderen og produktion af rejseguides, inden Friskolens fælles store tema som i år hedder : Bæredygtighed.

Derudover er Storgruppen jo en del af Friskolens hverdag, som byder på : Morgensamling, frugtpauser, klaverspil i mødestedet, Pers og Lars Henriks lækre mad, ansvarsopgaver, stikbold, osv, osv.

Friskolelivet. I al sin enkle storhed.

Godt nytår fra Storgruppen

Anne Dorte og Malthe (Mette og Martin)